Schilderwerk

Buitenschilderwerk van bijvoorbeeld de schuur of tuinelementen

De meeste mensen denken bij het woord buitenschilderwerk direct aan het schilderen van kozijnen, muren, dakgoten en misschien ook aan het tuinhekwerk. Maar er valt buiten nog veel meer te schilderen dan dat. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw tuinhuis of schuur? Of van bepaalde elementen in u tuin? Hiermee geeft u het geheel een totaal nieuwe frisse uitstraling, waardoor u nog meer zult genieten van uw tuin.

Waar moet ik op letten?

Het hangt af van het soort materiaal dat u wilt schilderen welke verf u moet gebruiken. Is dat hout of steen, metaal of misschien beton, voor iedere ondergrond zijn een andere soort verf en primer nodig. Maakt u een verkeerde keuze dan zal het resultaat nooit worden wat u ervan verwacht. Ook is het jaargetijde waarin u gaat schilderen van belang. In de winter is het buiten te koud en kan de verf niet goed drogen of zelfs bevriezen. Helaas is schilderen bij een hoge temperatuur ook geen goed idee. In tegenstelling tot de winter droogt verf bij temperaturen boven 20º C. te snel waardoor strepen ontstaan die altijd zichtbaar blijven. De beste tijd voor buitenschilderwerk is de lente. Dan is het niet te vochtig en is de temperatuur precies goed.

De juiste voorbereiding

Zorg dat u het materiaal dat u gaat schilderen altijd eerst zeer grondig ontvet. Op buitenelementen, maar ook op uw schuur zit naast vuil altijd roet dat neerdwarrelt uit de lucht. Gebruik hiervoor buiten geen ammonia. Los dat ammonia wel schoonmaakt, ontvet het niet en het is ook nog eens bijzonder milieuonvriendelijk. Gebruik dus altijd een speciale verfreiniger. Als u alle voorbereidingen gedaan hebt, kan het schilderen beginnen en het resultaat zal u zeker verrassen. Uw tuin zit er weer fris uit en u kunt er heerlijk van gaan genieten.

Gaat u met verf in uw tuin aan de slag, laat u dan eerst goed informeren over welke verf waarvoor precies geschikt is en ook over wanneer u het beste kunt schilderen. Wij bij Fa. A. Regelink & Zonen kunnen u dit precies vertellen. Bij schilderen geldt namelijk altijd; een goede voorbereiding is het halve werk. Ziet u op tegen de klus? Schakel dan direct de vakman in.

0
Feed

Schrijf een reactie