Eigenlijk zegt de naam van de verf al waarvoor het bedoeld is; buitenverf is voor buiten en binnenverf is voor binnen. Maar wat is het verschil ertussen eigenlijk en kun je buitenverf ook binnen gebruiken? Je leest het hier.
Eigenlijk zegt de naam van de verf al waarvoor het bedoeld is; buitenverf is voor buiten en binnenverf is voor binnen. Maar wat is het verschil ertussen eigenlijk en kun je buitenverf ook binnen gebruiken? Je leest het hier.
Vanwege de door het jaar heen flink wisselende weersomstandigheden, zoals regen, zon, kou en wind, hebben de schuttingen in onze tuinen flink te lijden. Ook worden ze blootgesteld aan diverse soorten insecten, die er niet alleen in wonen, maar zich er ook tegoed aan doen. Op een gegeven moment loopt een schutting dan ook schade op en is het belangrijk hier iets aan te doen, voordat hij instort of omwaait door verrotting.
Aansluitend bij de wens naar een meer natuurlijke uitstraling is fotobehang de uitgelezen kans om een beetje wildernis in huis te halen. De trend voor 2023 omvat onder andere prints van bloemen en planten voor aan de muur. De groentinten overheersen hierbij, maar natuurlijke kleuren hebben de voorkeur boven te felle, kunstmatige kleurcombinaties. Dit is ook terug te zien bij andere populaire keuzes in decoratiebehang: natuurelementen zijn nog altijd in. Er wordt massaal gekozen voor natuursteen, zand, bamboe en andere flora en
fauna.
Wanneer je overweegt je huis te verven, is het zinvol om de huidige trends te verkennen. Elk jaar, maar ook ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen tinten. Dus staat het in de planning om een muur te verven in je woning? Of snak je naar een nieuwe look voor je kantoor of werkruimte? Dit zijn de verfkleuren van nu!
Soms bent u gewoon uitgekeken op de tegels in de badkamer en zou u graag iets anders op de muren hebben. Maar een complete badkamer verbouwen, is wel erg rigoureus en kost veel geld. En stel dat u over een jaar of twee weer een ander tintje in uw badkamer zou willen, moet u dan opnieuw beginnen? Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om vrij eenvoudig de tegels in de badkamer te verven. Dit doet u met speciale tegelverf, bedoeld voor gebruik in natte ruimtes.
Een ruimte frist er meestal flink van op; van een nieuwe kleur op de muur. Maar welke kleur kiest u nu precies? U kunt natuurlijk een paar blikken verf kopen in een bestaande kleur of gewoon wit, dat kan ook, maar misschien wilt u net iets anders en moet u de kleur zelf maken. Maar hoe doet u dat? Om te beginnen moet u de juiste producten in huis halen. Daarnaast moet u vaststellen wat de precieze ondergrond is die u wilt verven. Is het een glad afgewerkte muur, of is er bijvoorbeeld spachtelputz op aangebracht. Is er gerookt en is er nicotine in de muur getrokken en wat is de kleur waarover u precies wil gaat verven.
De meesten van ons zal het wel bekend voorkomen; je hebt verf gekocht en na het schilderen blijft er nog wat verf over. Zonde om weg te gooien toch? Meestal wordt een blik of emmer dan in de schuur gezet, waar het wacht op een volgende schilderklus. Maar hoelang blijft verf eigenlijk goed, met andere woorden hoe lang kun je verf bewaren?
De meeste mensen denken bij het woord buitenschilderwerk direct aan het schilderen van kozijnen, muren, dakgoten en misschien ook aan het tuinhekwerk. Maar er valt buiten nog veel meer te schilderen dan dat. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw tuinhuis of schuur? Of van bepaalde elementen in u tuin? Hiermee geeft u het geheel een totaal nieuwe frisse uitstraling, waardoor u nog meer zult genieten van uw tuin.
Al sinds de middeleeuwen worden muren behangen. Werd dit eerst gedaan met wandtapijten, die ook kou tegenhielden, vanaf de achttiende eeuw gebeurde dit met papier, omdat stof te duur was geworden. In Nederland dateert de eerste behangfabriek uit 1777 en sinds 1839 wordt behang in rollen geproduceerd en vindt het in die tijd in vele huizen gretig aftrek. Echter vanaf de negentiende eeuw begint de belangstelling voor behang wat af te nemen en enkele decennia geleden zag je het eigenlijk nergens meer; men vond het vreselijk oubollig. Maart tijden veranderen
Misschien bent u op dit moment wel helemaal uitgekeken op uw interieur en wilt u wel weer eens wat nieuws op uw muren. Nu kunt u natuurlijk gaan voor strak wit, wat jaren geleden de trend was, maar u kunt ook eens denken aan kleur op de muur. Anno 2021 is een interieur met kleur namelijk helemaal in. Niet de hele uitbundige in het oog springende kleuren overigens, maar rustige, tijdloze warme aardetinten die ton sur ton (kleur op kleur) aangebracht, rust en ontspanning uitstralen.
We kijken er allemaal dagelijks in en vaak doen we dat zelfs meerdere keren per dag; in een spiegel. En in de meeste huizen hangen er dan ook meerdere. In de badkamer voor haren en make-up, in de hal, voor een laatste check voor vertrek en soms zelfs in de woonkamer, waar het een ruimtelijk effect creëert, als onderdeel van het interieur. Daarnaast worden spiegels onder meer gebruikt in kapperszaken, in kledingwinkels en in sportscholen. Een spiegel is eigenlijk een verzilverd (zilvernitraat) glas, waarop licht weerkaatst en de eerste spiegels dateren al uit de oudheid.
Een muur of een aantal muren schilderen is een klusje dat de meesten van ons weleens gedaan hebben. Bent u eenmaal van plan dit te gaan doen, omdat u uitgekeken bent op de kleur die er nu op zit of omdat u uw (nieuwe) huis helemaal op wilt frissen, dan weet u dat dit toch niet zomaar een-twee-drie geklaard is. Want voor u aan het daadwerkelijke schilderen kunt beginnen, moet u eerst het een en ander voorbereiden. En zeker voor schilderen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is.
Een huis dat goed in de verf zit, is naast een visitekaartje ook een voorwaarde voor het behoud ervan. Goed gelakte kozijnen, deuren en ander houtwerk zorgen ervoor dat uw huis veel langer meegaat. Het is dan ook nodig om al uw geschilderde oppervlakken om de paar jaar te voorzien van een frisse laag verf.
Als u de reclames op de televisie mag geloven, is het schilderen van een schutting of een schuur of tuinhuis een fluitje van een cent. Een paar keer strijken met wat beits of verf en alles ziet er weer piekfijn uit. Zo gemakkelijk gaat dat helaas niet, maar erg moeilijk is het schilderen nu ook weer niet. Het is iets dat u, als u zich goed hebt laten informeren, zeker zelf kunt uitvoeren.
Het schilderen van uw schutting of uw schuur is van tijd tot tijd noodzakelijk. Door weer, wind en zonlicht heeft het hout namelijk heel veel te verduren. Zeker in ons land waar het weer van dag tot dag enorm kan verschillen.