Lees hier de laatste blog van Fa. H. Regelink & Zonen

 • 29/11/2023 0 Opmerkingen
  Hoe kies ik de juiste verf?

  Iedereen weet wel dat er verschillende soorten verf zijn voor gebruik op verschillende ondergronden. Maar welke soort is nu geschikt voor datgene dat jij wil gaan schilderen? We vertellen het in deze blog.

  Lees meer
 • Verf benodigdheden
  31/10/2023 0 Opmerkingen
  Hoeveel verf heb ik eigenlijk nodig?

  Als je aan een verfklus begint in je huis, is niets zo vervelend dan er halverwege achter komen dat je niet genoeg verf gekocht hebt en dat je terug moet naar de winkel om verf bij te halen, terwijl je net lekker aan de gang bent. Gelukkig kun je dit wel voorkomen, want je kunt gemakkelijk uitrekenen hoeveel liters verf je nodig hebt, als je weet hoe groot het oppervlak is dat je wilt gaan schilderen. Doe je dit goed dan heb je niet alleen genoeg verf, maar houd je ook geen liters over die alleen maar gaan indrogen, omdat je de verf die je overhebt, niet kunt terugbrengen.

  Lees meer
 • Buitenverf
  01/06/2023 0 Opmerkingen
  Buitenverf

  Eigenlijk zegt de naam van de verf al waarvoor het bedoeld is; buitenverf is voor buiten en binnenverf is voor binnen. Maar wat is het verschil ertussen eigenlijk en kun je buitenverf ook binnen gebruiken? Je leest het hier.

  Lees meer
 • Houtlak
  11/05/2023 0 Opmerkingen
  Houtlak

  Vanwege de door het jaar heen flink wisselende weersomstandigheden, zoals regen, zon, kou en wind, hebben de schuttingen in onze tuinen flink te lijden. Ook worden ze blootgesteld aan diverse soorten insecten, die er niet alleen in wonen, maar zich er ook tegoed aan doen. Op een gegeven moment loopt een schutting dan ook schade op en is het belangrijk hier iets aan te doen, voordat hij instort of omwaait door verrotting.

  Lees meer
 • Behang
  03/01/2023 0 Opmerkingen
  De laatste trends in decoratiebehang

  Aansluitend bij de wens naar een meer natuurlijke uitstraling is fotobehang de uitgelezen kans om een beetje wildernis in huis te halen. De trend voor 2023 omvat onder andere prints van bloemen en planten voor aan de muur. De groentinten overheersen hierbij, maar natuurlijke kleuren hebben de voorkeur boven te felle, kunstmatige kleurcombinaties. Dit is ook terug te zien bij andere populaire keuzes in decoratiebehang: natuurelementen zijn nog altijd in. Er wordt massaal gekozen voor natuursteen, zand, bamboe en andere flora en
  fauna.

  Lees meer
 • Muur verven
  02/12/2022 0 Opmerkingen
  De trends van nu in verfkleuren

  Wanneer je overweegt je huis te verven, is het zinvol om de huidige trends te verkennen. Elk jaar, maar ook ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen tinten. Dus staat het in de planning om een muur te verven in je woning? Of snak je naar een nieuwe look voor je kantoor of werkruimte? Dit zijn de verfkleuren van nu!

  Lees meer
 • Badkamer verven
  28/02/2022 0 Opmerkingen
  De badkamer verven, hoe doe je dat?

  Soms bent u gewoon uitgekeken op de tegels in de badkamer en zou u graag iets anders op de muren hebben. Maar een complete badkamer verbouwen, is wel erg rigoureus en kost veel geld. En stel dat u over een jaar of twee weer een ander tintje in uw badkamer zou willen, moet u dan opnieuw beginnen? Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om vrij eenvoudig de tegels in de badkamer te verven. Dit doet u met speciale tegelverf, bedoeld voor gebruik in natte ruimtes.

  Lees meer
 • Verf mengen
  30/01/2022 0 Opmerkingen
  Hoe meng ik zelf mijn verf?

  Een ruimte frist er meestal flink van op; van een nieuwe kleur op de muur. Maar welke kleur kiest u nu precies? U kunt natuurlijk een paar blikken verf kopen in een bestaande kleur of gewoon wit, dat kan ook, maar misschien wilt u net iets anders en moet u de kleur zelf maken. Maar hoe doet u dat? Om te beginnen moet u de juiste producten in huis halen. Daarnaast moet u vaststellen wat de precieze ondergrond is die u wilt verven. Is het een glad afgewerkte muur, of is er bijvoorbeeld spachtelputz op aangebracht. Is er gerookt en is er nicotine in de muur getrokken en wat is de kleur waarover u precies wil gaat verven.

  Lees meer
 • Gedroogde verf
  30/12/2021 0 Opmerkingen
  Hoelang kan ik mijn verf eigenlijk bewaren?

  De meesten van ons zal het wel bekend voorkomen; je hebt verf gekocht en na het schilderen blijft er nog wat verf over. Zonde om weg te gooien toch? Meestal wordt een blik of emmer dan in de schuur gezet, waar het wacht op een volgende schilderklus. Maar hoelang blijft verf eigenlijk goed, met andere woorden hoe lang kun je verf bewaren?

  Lees meer
 • Schilderwerk
  08/08/2021 0 Opmerkingen
  Buitenschilderwerk van bijvoorbeeld de schuur of tuinelementen

  De meeste mensen denken bij het woord buitenschilderwerk direct aan het schilderen van kozijnen, muren, dakgoten en misschien ook aan het tuinhekwerk. Maar er valt buiten nog veel meer te schilderen dan dat. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw tuinhuis of schuur? Of van bepaalde elementen in u tuin? Hiermee geeft u het geheel een totaal nieuwe frisse uitstraling, waardoor u nog meer zult genieten van uw tuin.

  Lees meer
 • Stijlbehang
  08/07/2021 0 Opmerkingen
  Behang is weer helemaal hip!

  Al sinds de middeleeuwen worden muren behangen. Werd dit eerst gedaan met wandtapijten, die ook kou tegenhielden, vanaf de achttiende eeuw gebeurde dit met papier, omdat stof te duur was geworden. In Nederland dateert de eerste behangfabriek uit 1777 en sinds 1839 wordt behang in rollen geproduceerd en vindt het in die tijd in vele huizen gretig aftrek. Echter vanaf de negentiende eeuw begint de belangstelling voor behang wat af te nemen en enkele decennia geleden zag je het eigenlijk nergens meer; men vond het vreselijk oubollig. Maart tijden veranderen

  Lees meer
 • Aardetint
  10/06/2021 0 Opmerkingen
  De laatste trends in verf

  Misschien bent u op dit moment wel helemaal uitgekeken op uw interieur en wilt u wel weer eens wat nieuws op uw muren. Nu kunt u natuurlijk gaan voor strak wit, wat jaren geleden de trend was, maar u kunt ook eens denken aan kleur op de muur. Anno 2021 is een interieur met kleur namelijk helemaal in. Niet de hele uitbundige in het oog springende kleuren overigens, maar rustige, tijdloze warme aardetinten die ton sur ton (kleur op kleur) aangebracht, rust en ontspanning uitstralen.

  Lees meer
 • 15/01/2021 0 Opmerkingen
  Een spiegel op maat

  We kijken er allemaal dagelijks in en vaak doen we dat zelfs meerdere keren per dag; in een spiegel. En in de meeste huizen hangen er dan ook meerdere. In de badkamer voor haren en make-up, in de hal, voor een laatste check voor vertrek en soms zelfs in de woonkamer, waar het een ruimtelijk effect creëert, als onderdeel van het interieur. Daarnaast worden spiegels onder meer gebruikt in kapperszaken, in kledingwinkels en in sportscholen. Een spiegel is eigenlijk een verzilverd (zilvernitraat) glas, waarop licht weerkaatst en de eerste spiegels dateren al uit de oudheid.

  Lees meer
 • Schilderwerk
  15/12/2020 0 Opmerkingen
  Uw muur schilderen?

  Een muur of een aantal muren schilderen is een klusje dat de meesten van ons weleens gedaan hebben. Bent u eenmaal van plan dit te gaan doen, omdat u uitgekeken bent op de kleur die er nu op zit of omdat u uw (nieuwe) huis helemaal op wilt frissen, dan weet u dat dit toch niet zomaar een-twee-drie geklaard is. Want voor u aan het daadwerkelijke schilderen kunt beginnen, moet u eerst het een en ander voorbereiden. En zeker voor schilderen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is.

  Lees meer
 • Buitenschilderwerk
  15/11/2020 0 Opmerkingen
  Buitenschilderwerk voor behoud van uw huis

  Een huis dat goed in de verf zit, is naast een visitekaartje ook een voorwaarde voor het behoud ervan. Goed gelakte kozijnen, deuren en ander houtwerk zorgen ervoor dat uw huis veel langer meegaat. Het is dan ook nodig om al uw geschilderde oppervlakken om de paar jaar te voorzien van een frisse laag verf.

  Lees meer
 • Hek verven
  15/10/2020 0 Opmerkingen
  Het verven van uw schutting en/of schuur

  Als u de reclames op de televisie mag geloven, is het schilderen van een schutting of een schuur of tuinhuis een fluitje van een cent. Een paar keer strijken met wat beits of verf en alles ziet er weer piekfijn uit. Zo gemakkelijk gaat dat helaas niet, maar erg moeilijk is het schilderen nu ook weer niet. Het is iets dat u, als u zich goed hebt laten informeren, zeker zelf kunt uitvoeren.

  Het schilderen van uw schutting of uw schuur is van tijd tot tijd noodzakelijk. Door weer, wind en zonlicht heeft het hout namelijk heel veel te verduren. Zeker in ons land waar het weer van dag tot dag enorm kan verschillen.

  Lees meer