Lees hier de laatste blog van Fa. H. Regelink & Zonen

 • Schilderwerk
  08/08/2021 0 Opmerkingen
  Buitenschilderwerk van bijvoorbeeld de schuur of tuinelementen

  De meeste mensen denken bij het woord buitenschilderwerk direct aan het schilderen van kozijnen, muren, dakgoten en misschien ook aan het tuinhekwerk. Maar er valt buiten nog veel meer te schilderen dan dat. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw tuinhuis of schuur? Of van bepaalde elementen in u tuin? Hiermee geeft u het geheel een totaal nieuwe frisse uitstraling, waardoor u nog meer zult genieten van uw tuin.

  Lees meer
 • Stijlbehang
  08/07/2021 0 Opmerkingen
  Behang is weer helemaal hip!

  Al sinds de middeleeuwen worden muren behangen. Werd dit eerst gedaan met wandtapijten, die ook kou tegenhielden, vanaf de achttiende eeuw gebeurde dit met papier, omdat stof te duur was geworden. In Nederland dateert de eerste behangfabriek uit 1777 en sinds 1839 wordt behang in rollen geproduceerd en vindt het in die tijd in vele huizen gretig aftrek. Echter vanaf de negentiende eeuw begint de belangstelling voor behang wat af te nemen en enkele decennia geleden zag je het eigenlijk nergens meer; men vond het vreselijk oubollig. Maart tijden veranderen

  Lees meer
 • Aardetint
  10/06/2021 0 Opmerkingen
  De laatste trends in verf

  Misschien bent u op dit moment wel helemaal uitgekeken op uw interieur en wilt u wel weer eens wat nieuws op uw muren. Nu kunt u natuurlijk gaan voor strak wit, wat jaren geleden de trend was, maar u kunt ook eens denken aan kleur op de muur. Anno 2021 is een interieur met kleur namelijk helemaal in. Niet de hele uitbundige in het oog springende kleuren overigens, maar rustige, tijdloze warme aardetinten die ton sur ton (kleur op kleur) aangebracht, rust en ontspanning uitstralen.

  Lees meer
 • 15/01/2021 0 Opmerkingen
  Een spiegel op maat

  We kijken er allemaal dagelijks in en vaak doen we dat zelfs meerdere keren per dag; in een spiegel. En in de meeste huizen hangen er dan ook meerdere. In de badkamer voor haren en make-up, in de hal, voor een laatste check voor vertrek en soms zelfs in de woonkamer, waar het een ruimtelijk effect creëert, als onderdeel van het interieur. Daarnaast worden spiegels onder meer gebruikt in kapperszaken, in kledingwinkels en in sportscholen. Een spiegel is eigenlijk een verzilverd (zilvernitraat) glas, waarop licht weerkaatst en de eerste spiegels dateren al uit de oudheid.

  Lees meer
 • Schilderwerk
  15/12/2020 0 Opmerkingen
  Uw muur schilderen?

  Een muur of een aantal muren schilderen is een klusje dat de meesten van ons weleens gedaan hebben. Bent u eenmaal van plan dit te gaan doen, omdat u uitgekeken bent op de kleur die er nu op zit of omdat u uw (nieuwe) huis helemaal op wilt frissen, dan weet u dat dit toch niet zomaar een-twee-drie geklaard is. Want voor u aan het daadwerkelijke schilderen kunt beginnen, moet u eerst het een en ander voorbereiden. En zeker voor schilderen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is.

  Lees meer
 • Buitenschilderwerk
  15/11/2020 0 Opmerkingen
  Buitenschilderwerk voor behoud van uw huis

  Een huis dat goed in de verf zit, is naast een visitekaartje ook een voorwaarde voor het behoud ervan. Goed gelakte kozijnen, deuren en ander houtwerk zorgen ervoor dat uw huis veel langer meegaat. Het is dan ook nodig om al uw geschilderde oppervlakken om de paar jaar te voorzien van een frisse laag verf.

  Lees meer
 • Hek verven
  15/10/2020 0 Opmerkingen
  Het verven van uw schutting en/of schuur

  Als u de reclames op de televisie mag geloven, is het schilderen van een schutting of een schuur of tuinhuis een fluitje van een cent. Een paar keer strijken met wat beits of verf en alles ziet er weer piekfijn uit. Zo gemakkelijk gaat dat helaas niet, maar erg moeilijk is het schilderen nu ook weer niet. Het is iets dat u, als u zich goed hebt laten informeren, zeker zelf kunt uitvoeren.

  Het schilderen van uw schutting of uw schuur is van tijd tot tijd noodzakelijk. Door weer, wind en zonlicht heeft het hout namelijk heel veel te verduren. Zeker in ons land waar het weer van dag tot dag enorm kan verschillen.

  Lees meer