Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk voor behoud van uw huis

Een huis dat goed in de verf zit, is naast een visitekaartje ook een voorwaarde voor het behoud ervan. Goed gelakte kozijnen, deuren en ander houtwerk zorgen ervoor dat uw huis veel langer meegaat. Het is dan ook nodig om al uw geschilderde oppervlakken om de paar jaar te voorzien van een frisse laag verf.

Waarom buitenschilderwerk?

Ieder huis heeft aan de buitenkant te lijden van weersinvloeden. Van wind en regen, maar ook van het zonlicht. Het is dan ook belangrijk de kwaliteit van het houtwerk goed in de gaten te houden. Ontstaan er bijvoorbeeld scheurtjes in het hout door een slechte verflaag, dan maakt het weer daar snel een dure kostenpost van. Het kan zelfs gebeuren dat een slechte staat van uw geverfde buitenmuur leidt tot aantasting van de binnenkant van uw huis, waardoor reparatie een duur grapje wordt.

Het is niet altijd gemakkelijk om te zien of uw huis, of een deel ervan, toe is aan een nieuwe frisse laag verf maar er zijn zeker een aantal punten die u kunt checken. Het is aan te raden om dit zeker iedere twee jaar te doen. Soms is afbladdering van verf goed zichtbaar maar vaker ziet u pas als u goed kijkt verkleuring van de verf. Het kan ook zijn dat de verf op bepaalde plaatsen los gaat laten, dat u scheurtjes ziet of dat er als u van dichtbij kijkt, zelfs houtrot aanwezig is.

 

Wat is nodig voor goed buitenschilderwerk?

Als u besloten hebt dat uw huis opnieuw geschilderd moet worden dan hebt u de keuze om hier iemand voor in te huren of als doe-het-zelver aan de slag te gaan. Dit laatste scheelt u waarschijnlijk in de kosten, maar u moet wel met een aantal zaken rekening houden. Als u de buitenkant schildert, is het verstandig om hiervoor een steiger te huren. Schilderen staand op een ladder is naast berevermoeiend ook gevaarlijk en uw eigen veiligheid staat altijd voorop. Houd het jaargetijde in de gaten waarin u wilt gaan schilderen. In de winter laat het weer het vaak niet toe om uw werk af te maken, maar is het erg heet in de zomer dan droogt uw verf zo snel dat u kleurverschil gaat krijgen. De beste tijd om te schilderen is dan ook in het voorjaar.


Laat u goed informeren over de verf die voor uw huis de beste keus is. Dat kan bijvoorbeeld bij Firma H. Regelink & Zn in Amstelveen. Wij zijn als ‘vakidioten’ al sinds 1926 gespecialiseerd in alle soorten verf. Wij kunnen u ook voorzien van een aantal schildertips, zoals de kleurkeuze. Want wist u bijvoorbeeld dat lichte kleuren langer meegaan omdat ze het zonlicht afketsen?

0
Feed

Schrijf een reactie