Badkamer verven

De badkamer verven, hoe doe je dat?

Soms bent u gewoon uitgekeken op de tegels in de badkamer en zou u graag iets anders op de muren hebben. Maar een complete badkamer verbouwen, is wel erg rigoureus en kost veel geld. En stel dat u over een jaar of twee weer een ander tintje in uw badkamer zou willen, moet u dan opnieuw beginnen? Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om vrij eenvoudig de tegels in de badkamer te verven. Dit doet u met speciale tegelverf, bedoeld voor gebruik in natte ruimtes.

Wat heb ik nodig?

In een badkamer wordt het dagelijks vochtig, wat het een ideale plaats maakt voor schimmels er zich te nestelen en uit te breiden. Kies daarom nooit een normale verf, maar een verf speciaal voor sanitaire ruimtes. Let daarnaast op dat u nooit verft over beschadigingen in tegels of voegwerk. Dit omdat hier vocht en/of schimmels in achter kunnen blijven, waardoor de verf op den duur niet meer hecht en gaat bladderen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als u uw tegels geverfd hebt, houd er dan rekening mee dat u ze regelmatig moet onderhouden. Tegelverf is een verf die van nature niet erg slijtvast is. Gebruik altijd voordat u de definitieve kleur opzet, een speciale primer of een grondverf en lak in een. Zorg er zeker voor dat de tegels van tevoren goed ontvet zijn en dat u ze licht opschuurt.

Zeker bij het verven van tegels is het van belang om voor een kwalitatief goede verf te kiezen. Kiest u voor een wat goedkopere verf dan zal het eindresultaat nooit zo zijn zoals u het wenst en zijn de tegels daarnaast ook nog een stuk sneller aan een nieuwe verfbeurt toe. Vraag voordat u begint aan het verven van uw tegels in de badkamer om een gedegen advies van een expert van Fa. Regelink & zonen. Wij helpen u graag met de juiste materialen, zodat u straks van een mooie frisse ‘nieuwe’ badkamer kunt genieten.

0
Feed

Schrijf een reactie