Aardetint

De laatste trends in verf

Misschien bent u op dit moment wel helemaal uitgekeken op uw interieur en wilt u wel weer eens wat nieuws op uw muren. Nu kunt u natuurlijk gaan voor strak wit, wat jaren geleden de trend was, maar u kunt ook eens denken aan kleur op de muur. Anno 2021 is een interieur met kleur namelijk helemaal in. Niet de hele uitbundige in het oog springende kleuren overigens, maar rustige, tijdloze warme aardetinten die ton sur ton (kleur op kleur) aangebracht, rust en ontspanning uitstralen.

Aardetinten zijn de trend

Misschien denkt u bij het woord aardetinten als eerste aan ouderwetse tinten, maar niets is minder waar. Onder aardetinten verstaan we kleuren die van nature voorkomen in de natuur, zoals taupe, groen en zand maar ook rood, geel en oranje. Al deze kleuren stralen warmte uit en kunnen prima met elkaar gecombineerd worden. Het mooie van dat combineren is dat er contrasten gecreëerd kunnen worden, hierdoor wordt een interieur nooit eentonig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een accentkleur die op diverse plaatsen terugkomt, waardoor een eenheid gevormd wordt. Of aan een muur(deel) met een wat expressievere kleur waarmee diepgang ontstaat. Past u ook andere elementen in uw interieur toe die combineren met de gekozen kleuren op de muur, zoals kussens op de bank of beddengoed op de slaapkamer, dan maakt u alles tot een geheel en is echt het helemaal af.

En wilt u nu echt iets anders dat er helemaal uitspringt? Schilder dan ook het plafond of een deel ervan in een bijpassende kleur. Of gebruik kleurvlakken, ook helemaal in op dit moment. Verdeel de wanden of een wand in verschillende vlakken of schilder een lambrisering achter bijvoorbeeld de eettafel.

Ecologische verf

Naast het aanbrengen ‘terug naar de natuur tinten’ is ook het aanbrengen van ecologisch verantwoorde verf een trend. Er wordt tegenwoordig veel meer nagedacht over de impact op de natuur maar ook over de invloed van verf op het leefklimaat in huis zelf. Duurzaam is dan ook hier het woord waarvoor gegaan wordt en dat is maar goed ook; alle beetjes helpen om onze planeet leefbaar te houden.

Wat kan een expert voor mij betekenen?

Meestal hebt u al wel een klein beetje een idee in hoe u uw interieur veranderd wilt hebben. Toch zijn het kiezen van en de juiste erf en de juiste kleuren niet echt eenvoudig. Ga dan ook altijd naar een expert op het gebied van verf, zoals Fa. A. Regelink & zonen om u te laten informeren. Zij weten precies van de hoed en de rand en helpen u bij het realiseren van een prachtig nieuw en fris interieur.

0
Feed

Schrijf een reactie