Muur verven

De trends van nu in verfkleuren

Wanneer je overweegt je huis te verven, is het zinvol om de huidige trends te verkennen. Elk jaar, maar ook ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen tinten. Dus staat het in de planning om een muur te verven in je woning? Of snak je naar een nieuwe look voor je kantoor of werkruimte? Dit zijn de verfkleuren van nu!

Welke soorten verf?
Milieuvriendelijkheid is belangrijker dan ooit, dit wordt ook weerspiegeld in de trends van verf. Niet alleen de verfkleuren zijn belangrijk, ook de soort verf die je kiest om de muur te verven kan bijdragen aan een betere wereld.

Accenten
Aansluitend bij de voorkeur voor een natuurlijk effect is ook structuurverf erg populair in 2022 en 2023. Met structuurverf ontstaat het effect van een zanderig oppervlak voor een levendige look. Structuurverf komt dan ook het best tot z’n recht in natuurlijke kleuren als bruin en grijs in diverse schakeringen.

Een bestaande trend die ook in 2023 relevant zal blijven is de accentmuur. Door één muur te verven in een unieke kleur wordt de ruimte direct dynamischer en levendiger. Anders dan bij bovenstaande trends is een accentmuur verven in het huis juist wel geschikt voor opvallende, trendy kleuren. In de regel werkt een felle kleurtint beter op een kleine accentmuur, terwijl bij een groot oppervlak de voorkeur uitgaat naar een pastelkleur of één
van bovengenoemde natuurtinten.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Fa. H. Regelink & Zonen in Amstelveen vertelt graag meer
over de laatste trends.

0
Feed

Schrijf een reactie