Een spiegel op maat

We kijken er allemaal dagelijks in en vaak doen we dat zelfs meerdere keren per dag; in een spiegel. En in de meeste huizen hangen er dan ook meerdere. In de badkamer voor haren en make-up, in de hal, voor een laatste check voor vertrek en soms zelfs in de woonkamer, waar het een ruimtelijk effect creëert, als onderdeel van het interieur. Daarnaast worden spiegels onder meer gebruikt in kapperszaken, in kledingwinkels en in sportscholen. Een spiegel is eigenlijk een verzilverd (zilvernitraat) glas, waarop licht weerkaatst en de eerste spiegels dateren al uit de oudheid.

Waarom een spiegel op maat?

Spiegels kunt u in een bouwmarkt kopen, maar dan bent u altijd gebonden aan standaardmaten en dikten. Hierdoor voldoen ze vaak niet in de ruimte waar ze bedoeld zijn. Dan is er gelukkig de mogelijkheid van een spiegel op maat.

We zeiden het al; door een spiegel toe te passen in een interieur, lijkt de ruimte groter. Hierbij is natuurlijk de afmeting van de spiegel wel van belang; een kleine spiegel geeft veel minder effect dan een grote. Afhankelijk in welke ruimte de spiegel gemonteerd wordt, is het soms verstandig te kiezen voor een spiegel gemaakt van veiligheidsglas. Hierbij is aan de achterzijde een extra folielaag aangebracht waarin scherven blijven plakken bij een eventuele breuk. Ook de dikte van het glas kan belangrijk zijn. Wilt u een grote spiegel, kies dan voor een dikte van 6 of 8 mm en laat de spiegel bevestigen door een professional. U zou het uzelf niet vergeven als de spiegel kapot valt omdat hij moeilijk te hanteren blijkt.

Het uiterlijk van de spiegel

Een spiegel op maat moet altijd besteld worden. Bedenk hierbij van tevoren of u de spiegel in een lijst wilt plaatsen, of dat u na het ophangen tegen randen aan wilt kijken. Als dit laatste het geval is, is het slim de spiegel door ons plat poly te laten slijpen. De randen worden dan glad afgewerkt, met een kleine schuine kant. Een andere optie is de spiegel facet te laten slijpen. Hiermee wordt een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte bedoeld. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet.

Wilt u informatie over de mogelijkheden van een spiegel op maat, neem dan contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.

0
Feed

Schrijf een reactie