Hek verven

Het verven van uw schutting en/of schuur

Als u de reclames op de televisie mag geloven, is het schilderen van een schutting of een schuur of tuinhuis een fluitje van een cent. Een paar keer strijken met wat beits of verf en alles ziet er weer piekfijn uit. Zo gemakkelijk gaat dat helaas niet, maar erg moeilijk is het schilderen nu ook weer niet. Het is iets dat u, als u zich goed hebt laten informeren, zeker zelf kunt uitvoeren.

Het schilderen van uw schutting of uw schuur is van tijd tot tijd noodzakelijk. Door weer, wind en zonlicht heeft het hout namelijk heel veel te verduren. Zeker in ons land waar het weer van dag tot dag enorm kan verschillen.

Waar begin ik?

Gaat u uw schutting behandelen, dan kunt u dat op verschillende manieren doen. Denk daarom van tevoren goed na wat u precies wilt bereiken, wilt u bijvoorbeeld alleen een beschermlaag tegen die al eerdergenoemde weersomstandigheden en wilt u bijvoorbeeld de houtstructuur zichtbaar laten, of wilt u de schutting voorzien van een dekkende laag verf om het een opvallend onderdeel van uw tuin te laten zijn?

Als u kiest voor een beschermlaag houd dan rekening met het feit dat u wat vaker onderhoud aan uw schutting zult moeten doen. Dekkende verf is beter bestand tegen uv-straling waardoor er minder snel verkleuring optreedt. Kiest u voor een dekkende verf dan kiest u ervoor om de houtnerf niet meer zichtbaar te laten zijn.


Wat heb ik nodig?

Als u gaat verven, kunt u dit het beste volgens een vast aantal stappen doen. Begin altijd met het schoonmaken van de ondergrond. Hierdoor hecht de verf het beste. Schoonmaken hoeft niet ingewikkeld te zijn, een emmertje water met soda is voldoende, als u het maar grondig doet. Na het schoonmaken volgt het ontvetten. Laat u hierover goed informeren door een specialist. Het is belangrijk een product te kiezen dat niet schadelijk is voor het milieu. Spuit daarna de schutting af met een hogedrukspuit om ook de groene aanslag te verwijderen. De volgende stap is het schuren en het daarna stofvrij maken. Uiteindelijk kunt u beginnen met het schilderwerk. U had er misschien nog niet aan gedacht, omdat u buiten bezig bent maar het is belangrijk de grond goed af te dekken. Verf en beits zijn zeer slecht voor het milieu en u zit ook niet te wachten op gekleurde planten. Laat de verf drogen en herhaal het schilderen nog minimaal een keer. Ga nooit voor maar een laag, hier krijgt u al snel spijt van omdat u dan al snel uw schutting opnieuw moet behandelen.


Wilt u meer weten over het verven van uw schutting, schuur of tuinhuis? De experts van Firma H. Regelink & Zn in de regio Amstelveen geven u graag vrijblijvend advies.

0
Feed

Schrijf een reactie