Verf mengen

Hoe meng ik zelf mijn verf?

Een ruimte frist er meestal flink van op; van een nieuwe kleur op de muur. Maar welke kleur kiest u nu precies? U kunt natuurlijk een paar blikken verf kopen in een bestaande kleur of gewoon wit, dat kan ook, maar misschien wilt u net iets anders en moet u de kleur zelf maken. Maar hoe doet u dat? Om te beginnen moet u de juiste producten in huis halen. Daarnaast moet u vaststellen wat de precieze ondergrond is die u wilt verven. Is het een glad afgewerkte muur, of is er bijvoorbeeld spachtelputz op aangebracht. Is er gerookt en is er nicotine in de muur getrokken en wat is de kleur waarover u precies wil gaat verven.

Wat moet ik doen?

Als u dat allemaal op een rijtje hebt, dan kunt u aan de slag en dat kunt u op twee manieren doen:

  1. Met een speciale kleurenpasta die u bij ons kunt kopen en die u zowel in watergedragen als in terpentinegedragen verf kunt mengen
  2. U mengt verschillende kleuren verf. Let hierbij wel op dat u de verf kiest die bij elkaar hoort en geen watergedragen verf met terpentinegedragen verf mengt.

Gaat u mengen, kies dan voor een primaire kleur – rood, geel ,blauw – en voeg hieraan wit toe. Gebruik een kleurencirkel zodat u kunt zien hoe kleuren zich precies mengen. Roer vervolgens net zolang tot een egale kleur ontstaat. Als u roert, ontstaan er gemakkelijk luchtbelletjes en dat wilt u natuurlijk niet. Dit voorkomt u door een garde van uw mixer in de boormachine te steken en deze op een rustige manier rond te laten draaien in de verf. Doe dit overigens niet in grote emmers of blikken, hiervoor is een garde te klein en de verf zal niet goed mengen.

Waar moet ik nog meer opletten?

Als u verf mengt, knoeit u gemakkelijk dus dek altijd de ondergrond goed af. Meng daarnaast genoeg verf om de hele klus in een keer af te kunnen maken. Een tweede keer precies dezelfde kleur mengen dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Wilt u advies over het mengen van verf of over de kleur, neem dan contact opmet de experts van Fa. Regelink & Zonen.

0
Feed

Schrijf een reactie