Schilderwerk

Uw muur schilderen?

Een muur of een aantal muren schilderen is een klusje dat de meesten van ons weleens gedaan hebben. Bent u eenmaal van plan dit te gaan doen, omdat u uitgekeken bent op de kleur die er nu op zit of omdat u uw (nieuwe) huis helemaal op wilt frissen, dan weet u dat dit toch niet zomaar een-twee-drie geklaard is. Want voor u aan het daadwerkelijke schilderen kunt beginnen, moet u eerst het een en ander voorbereiden. En zeker voor schilderen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is.

De voorbereiding

Het is verstandig om van tevoren goed na te denken welke muren u precies wilt gaan schilderen. Bedenk hierbij de precieze kleuren aan de hand van een kleurenwaaier en kijk of uw gedachten in werkelijkheid tot hetzelfde resultaat leiden. Bent u hier uitgekomen dan is de volgende stap de muur inspecteren op gaatjes of beschadigingen die u eerst zult moeten repareren. Ook moet u misschien schoonmaken omdat een muur bijvoorbeeld geel is geworden van nicotine. Maak hierna de muur beslist goed vetvrij. Hier kunt u een speciaal middel voor gebruiken maar u kunt ook ammonia nemen.

Dek de ondergrond goed af met dekzeil dat u vastplakt en zorg dat alle randen en ook het plafond voorzien zijn van afplakband. Hierdoor kunt u tot aan de randjes schilderen zonder dat u oppervlakten raakt die die kleur niet moeten krijgen.

 

De uitvoering

Na deze uitgebreide voorbereiding begint het schilderwerk. Maar voor we beginnen nog eerst even iets over de verf die u gaat gebruiken. Wist u dat de meest gebruikte verf op muren latex is? Latex dekt goed, is met water te verdunnen en is gemakkelijk aan te brengen. Wilt u nu een natte cel, zoals een badkamer of toilet schilderen, kies dan geen latex maar een epoxyverf. Deze verf is redelijk waterdicht en bacteriën hechten zich hier niet goed aan. Laat u hierover goed door ons informeren.

Het is aan te raden om vanuit de zijkanten en de hoeken naar het midden toe te werken. Dat werkt het gemakkelijkst met een kwast. Een roller is handig op het moment dat u wat grotere oppervlakken wilt schilderen. Voor het schilderen met een roller of een kwast hanteert u verschillende technieken. Wilt u weten hoe precies, dan kunt u allerlei goede instructiefilmpjes op YouTube vinden of vraag advies aan de experts van Firma H. Regelink & Zn uit de regio Amstelveen.

0
Feed

Schrijf een reactie